JUELSBU

JUELSBU | HYTTE PÅ LYKKJA  

Oppdragsgiver ønsker å utvide familiehytten med nytt påbygg. Fokus er på økt bruk av uterom, kveldsol og fellesmåltider. Mer overnatitingskapasitet og forbedret baderom inngår også. Familien ønsker også sterkere tilknytning til landskap, utsikt og fjellene rundt, ikke minst utsikt til stedets stolthet: Fjellet Skogshorn. Ledetråden for prosjektet er derfor diktet MERE FJELL av Roy Jacobsen

Av og til må noe vare lenge, ellers mister vi vel vettet snart, så fort allting snurrer rundt med oss. Store trær er fint og riktig gamle hus er fint, men enda bedre - fjell Som ikke flytter seg en tomme om hele verden enn forandres (og det må den snart), så står de der og står og står så du har noen å legge pannen inntil, og kjøle deg og holde i noe fast. (Rolf Jacobsen 1979).

Ferdigstilles februar 2014. Prosjektet er samarbeid med landskapsarkitekt Mads Engh Juel og familien Engh Juel. Arbeid utført av tømrer Øyvind Holto.