GALLERI KRAFT BERGEN

Galleri Kraft Bergen holder til i historiske Norges Bank på Vågsallmenningen. Bankbygninen fra 1845 er oppført i nyrenessanse stil. Fasade og deler av interiør er fredet. Siden åpningen i 1997 har galleri Format vært Vestlandets viktigste visningsrom for håndtverksbasert kunst.Galleri Kraft ønsker å forsterke sin synlighet gjennom navneendring og romlig oppgradering av utstillingsrom. Vågsbunnen i Bergen har de siste 10 årene utviklet seg som et unikt historisk bykvartal med vibrerende og variert kulturliv.

Skisseprosjekt for Galleri Kraft var en del av søknad til Kulturådets støtteordning “Rom for Kunst”, for oppgradering av visningsrom for kunst. Søknaden resulterte i en omfattende oppgradering av lokalene og endring av rommenes funksjoner. Verneverdige hensyn ble ivaretatt, mens interiør og galleriets fleksibilitet iforhold til romlige utstillingsmuligheter ble betydelig forbedret. 

Prosjektet ble utviklet av IVB Arkitektur i samarbeid med Fuggibaggi Tverrfaglig Design og medarbeidere på Galleri Kraft.